NL EN FR DA

Hourglass

 

In het centrum van de Zuidas in Amsterdam hebben verschillende bedrijven de afgelopen jaren gewerkt aan een opvallend gebouw, Hourglass. Dit gebouw bestaande uit 21.000 m2 kantoorruimte (waarvan  15.500 m2 voor advocatenkantoor Loyens & Loeff), 115 hotelappartementen, horeca en een parkeergarage, dankt zijn naam aan de opvallende vorm. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, heeft het gebouw de vorm van een zandloper gekregen.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij alle facetten van Hourglass. Zo is er veel natuurlijk licht en een aanvoer van verse lucht in het gebouw. De gebruikte bouwmaterialen zijn duurzaam en men hield rekening met de impact van de bouwplaats op het milieu. Het resultaat: een duurzaam gebouw met een comfortabel binnenklimaat. Het klimaatklasse A en BREEAM Excellent label zijn hier het bewijs van.

Uitdaging: Elke verdieping uniek door opvallende vorm

 

Door het hele pand, met uitzondering van het hotel, heeft Inteco een klimaatplafond van het type MeandRo® gemonteerd. Dit plafond helpt mee aan de realisatie van een duurzaam gebouw en vergroot het thermisch comfort. Natuurlijk brengt de opvallende vorm van Hourglass ook een uitdaging voor Inteco met zich mee. Aangezien door de zandlopervorm de afstand van de gevel tot de kern per verdieping verschilt, maar de ruimtes langs de gevel dezelfde diepte vereisen, moest het maatverschil rondom de kern worden opgevangen. Dit vereist maatwerk, maar dat was Inteco wel toevertrouwd.

Een andere uitdaging voor Inteco was dat er snel gereageerd moest worden op huurderswensen die gedurende de realisatie van het project bekend werden. Deze weken af van de al uitgewerkte plannen, waardoor er snel geschakeld moest worden om hieraan te voldoen. Dan is het fijn om een eigen engineeringsafdeling en productielocatie te hebben. Een mooi voorbeeld van ons motto ‘Comfort without compromise’.

Voor de aansluiting van het plafond op de vides met afgeronde hoeken is een metalen klimaatplafond minder praktisch. Hier koos men voor een MeandRo-GA klimaatplafond waarbij de MeandRo® klimaatelementen een gipsafwerking (GA) krijgen. Op deze manier komt het licht rondom de vides het best tot zijn recht.

Leuk te vermelden is dat pal naast Hourglass het NoMa-house staat. Dit gebouw is ook voorzien van Inteco klimaatplafonds en uitgevoerd in opdracht van Klimaatservice Holland.

 

Gebruikte producten

Voor meer informatie over de gebruikte producten verwijzen we u naar de productomschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertise

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Klimaatservice Holland b.v.
Installateur
Installatiecombinatie Hourglass (Klimaatservice Holland/ Van den Pol elektrotechniek)
Adviseur
DWA
Architect
Dam en Partners
Projectontwikkelaar
Maarsen Groep/ Zadelhoff

Gebruikte producten

MeandRo-GA

MeandRo-GA

Koperen diffusiedicht klimaatsysteem voor stucplafonds

  Bent u op zoek naar het comfort van een diffusiedicht klimaatplafond en de uitstraling van een glad gestuct plafond dan heeft u m...

bekijk MeandRo-GA
MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hierbij de lat waarlangs we meten

De plafondtoepassingen van Inteco lopen gelijk met de lifecycle van een gebouw. Dit is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar het behoudt ook de meeste economische waarde voor u als opdrachtgever. We houden daarbij nu al rekening met het leven ná gebruik.


bekijk duurzaamheid

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine