NL EN FR DA

Gemeentehuis Lelystad

 

De installaties en gebouwschil zijn aangepast om het gebouw te laten voldoen aan zeer hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Onder het motto “de burger centraal” is de karakteristieke centrale hal volledig getransformeerd tot een toegankelijk en uitnodigend voorzieningenhart.

Uitdaging: Werken met klimaatplafonddelen die exact passen binnen de betonnissen van het gebouw. Voorwaarde was dat de (grote) panelen niet doorbuigen.

 

De uitdaging was het implementeren van een klimaatplafond dat precies past in de betonnissen van het reeds bestaande gebouw. Voorwaarde hierbij was dat dit met panelen uit één stuk diende te worden gerealiseerd die geen doorbuiging vertonen. Met deze wens in gedachten hebben we een oplossing gevonden door een aluminium sandwichpaneel paneel toe te passen met een vergelijkbare opbouw als golfkarton. Door deze opbouw en toepassing van aluminium ontstaat er een super vlak paneel slechts 5,5 mm dik met vrijwel onbeperkte mogelijkheden in vormgeving waarmee bovendien zeer hoge koel- en verwarmingscapaciteiten worden gerealiseerd.

 

Het resultaat zijn panelen van 1.40 bij 1.40 meter met afgeronde hoeken die de betonnissen volgen. In onze eigen productielocatie hebben we een mock-up gemaakt waarbij een betonnis exact is nagemaakt om te tonen hoe deze toepassing in werkelijkheid eruit kwam te zien incl. inpassing van de verlichting en sprinkler waarbij tevens de uitneembaarheid van de panelen kon worden getest. Dat was een goede exercitie want het systeem slaagde op alle fronten met vlag en wimpel. In de plafondpanelen zijn de Philips /Inteco inbouwspots zodanig geïntegreerd dat er geen randen van het armatuur zichtbaar zijn maar er slechts een uitsparing in het paneel zit waar licht uit komt.

Gebruikte producten

  • MeandRo SW (aluminium sandwich paneel) Concealed Grid plafond met MeandRo klimaatsysteem

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Design
  • Maatwerk
  • Renovatie

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

Bekijk ook eens de inspirerende videorondleiding die gemaakt is van het vernieuwde gemeentehuis.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Gemeente Lelystad
Installatie adviseur
Deerns
Architect
Ector Hoogstad Architecten

Gebruikte producten

MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine