NL EN FR DA

First

 

Kantoortoren FIRST Rotterdam , tegenover het nieuwe Centraal Station, is dé blikvanger van de toch al indrukwekkende skyline van de havenstad Rotterdam. Het 125 meter hoge gebouw met 31 verdiepingen mag zowel esthetisch als energetisch een hoogstandje genoemd worden. Onder andere door het toepassen van 34.000 m² klimaatplafonds voldoet FIRST Rotterdam aan alle eisen voor de BREEAM ‘Excellent’ certificering. Alle installaties en materialen zijn per bouwlaag en just-in-time op de bouwplaats aangeleverd, wat veel tijdwinst op de bouwplaats opleverde.

Uitdaging: Wensen van meerdere huurders integreren / logistieke uitdaging door korte doorlooptijd montage.

 

Door de goede relatie met zowel DWA als Klimaatservice Holland B.V. hebben we bij First Rotterdam een project volbracht waarbij rekening is gehouden met de wensen van de reeds bekende huurders. Passend bij het zeer hoge kwaliteitsniveau dat werd nagestreefd waren klimaatplafonds een voor de hand liggende keuze door de comfortvoordelen en de vele mogelijkheden op het gebied ontwerp. Het was in een vroeg stadium dus mogelijk om de al reeds bekende huurders een klimaatplafond aan te bieden dat paste bij de bedrijfsspecifieke wensen. Zowel wensen op het gebied van akoestiek, verlichting en indeling zijn meegenomen. De montage van de klimaatplafonds in dit project zijn gerealiseerd in slechts 30 weken tijd met op het drukste moment 1.800 m² per week. Logistiek een behoorlijke uitdaging maar door strakke planning en goede afspraken wel haalbaar gebleken.

 

Oplossing
Uiteindelijk hebben we binnen dit project 5 verschillende type klimaatplafonds opgeleverd. Huurder specifieke wensen integreren in het plafondconcept. Met betrekking tot de verlichting is gebruik gemaakt van de integratieoplossingen van de Philips/Inteco verlichtingsarmaturen. Uitsluitend voor de lichtopbrengst functionele delen van het armatuur zijn in het plafond zichtbaar met een zeer stijlvol resultaat dat past bij dit gebouw met internationale allures. De ventilatieroosters zijn onzichtbaar in de panelen geïntegreerd. Gedurende de tijd hebben nieuwe huurders de verdiepingen binnen FIRST betrokken. Ook na oplevering worden we in deze gevallen gevraagd om de plafonds aan te passen aan (vernieuwde) huurder specifieke wensen. Geen enkel probleem voor Inteco, één telefoontje is voldoende om ons in actie te brengen.

Gebruikte producten

  • MeandRo® met Philips
  • Inteco integratie armaturen
  • Opticlean roosters

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Maatwerk

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Casco Architect
de Architekten CIE
E-Installateur
Van den Pol Elektrotechniek
Interieurarchitect
Fokkema & Partners Architecten
Installatie adviseur
DWA Installatie- en Energieadvies
W-Installateur
Klimaatservice Holland
Fotograaf
Bram Vreugdenhil

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine