NL EN FR DA

Het Corpac Huis

 

Het Corpac Huis is een ondernemingshuis nieuwe stijl, dat een thuisbasis biedt aan ondernemers en hun belangenbehartigers. Daarnaast is het een thematisch ondernemingshuis voor de regio Midden Brabant waar visies gedeeld worden, ideeën ontstaan en samenwerkingen gesmeed worden.

Het ontwerp van Het Corpac huis dateert uit 1968 en was toe aan een vernieuwing om aan de eisen van de moderne tijd te voldoen. In het kader van duurzaamheid is gekozen voor renovatie waarbij het bijzondere karakter van het gebouw in ere is gehouden; de structuur en de constructie van het gebouw zijn gehandhaafd, de gevels en inrichting zijn vrijwel volledig vernieuwd.

Uitdaging: integratie plafondkoof in klimaatplafond ontwerp

 

In het bestek was een bouwkundige voorziening opgenomen voor de plafondkoof. De aannemer legde vervolgens bij Inteco de uitdaging neer deze te integreren in het klimaatplafond ontwerp.

Oplossing

 

Het projectteam heeft voor de integratie van de plafondkoof een passende constructie bedacht waarbij meteen een oplossing is aangedragen voor de afvoer van de retourlucht. 

Daarnaast heeft Inteco de installateur een maatwerk oplossing aangedragen waarin uiteindelijk de verlichting geklemd werd.

Gebruikte producten

  • Pareaulux 30BD
  • OxzeRo®
  • Opticlean


Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Maatwerk
  • Duurzaamheid
  • Renovatie


Voor meer informatie over deze expertises verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Wij danken architectenbureau cepezed voor het gebruiken van deze prachtige foto's.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Het Corpac Huis
Aannemer
Mertens Bouwbedrijf
Architect
architectenbureau cepezed
Installatie adviseur
Nelissen Ingenieursbureau B.V.
Installateur
HOMIJ | Eindhoven

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hierbij de lat waarlangs we meten

De plafondtoepassingen van Inteco lopen gelijk met de lifecycle van een gebouw. Dit is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar het behoudt ook de meeste economische waarde voor u als opdrachtgever. We houden daarbij nu al rekening met het leven ná gebruik.


bekijk duurzaamheid

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine