NL EN FR DA

City Post Zwolle

Naast het station in Zwolle bevindt zich een pand dat een nieuw leven heeft gekregen: de City Post. Dit voormalige postkantoor heeft zijn bestaan teruggevonden als het nieuwe icoon van zakelijk Zwolle. Dit episch centrum is verspreid over meerdere gebouwen. Het eerste gebouw, het voormalige sorteerpand, is in opdracht van DC Vastgoed (waarmee Inteco eerder heeft samengewerkt voor de Leeuwenbrug in Deventer) omgebouwd tot zakelijk centrum waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. Een van die bedrijven die zich in dit pand bevindt, is BDO, die ook geniet van een comfortabel binnenklimaat zonder compromissen.

DC Vastgoed heeft ervoor gekozen het volledige pand een nieuwe bestemming te geven en te verbouwen. Het pand is van de bestaande 2 verdiepingen naar 6 verdiepingen gegaan door 2 verdiepingen in de originele vorm toe te voegen en 2 verdiepingen boven op het pand te plaatsen. Van de 6 verdiepingen bevinden zich over 5 verdiepingen klimaat-eilanden van Inteco, verdeeld over 5.300 vierkante meter. Gedurende dit project heeft Inteco een goede samenwerking gehad met de aannemers Bramer en de Groot. Deze goede samenwerking en een goede onderlinge communicatie hebben ervoor gezorgd dat het project op een nette wijze binnen de gestelde tijd is afgerond.

De producten

In dit project zijn de klimaateilanden van Inteco geïnstalleerd. Deze klimaateilanden creëren het effect dat de ruimte hoger oogt omdat slechts een gedeelte van de ruimte van het bouwkundige plafond bedekt is met een klimaatplafond. Perfect voor gebouwen zoals deze die voor een ietwat industriële look willen gaan! Wil je meer weten over de klimaateilanden, ga dan naar de speciale webpagina hiervoor.

 

Specificaties partners/klanten

DC Vastgoed
Opdrachtgever
Bramer
Hoofdaannemer
De Groot installatie techniek
installateur
Herman de Winter
Fotograaf

Gebruikte producten

Klimaatplafond eiland

Klimaatplafond eiland

Gedeeltelijke bedekking van het bouwkundige plafond

De plafondeilanden van Inteco bestaan uit klimaatelementen geïntegreerd in plafondpanelen of klimaatelementen gecombineerd met open ...

bekijk Klimaatplafond eiland

Gerelateerde expertises

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine
Theo Vos
Theo Vos Project Manager +31(0)6 216 892 79 Meer weten over Theo