NL EN FR DA

Amvest

 

Het nieuwe kantoorpand van Amvest is gevestigd op het Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost. Een prachtig pand ontworpen door Rietveld Architecten met de visie om interactie te stimuleren. Zo is er veel glas gebruikt en de werkplekken zitten allemaal op dezelfde verdieping. Bij een pand dat helemaal in het teken staat van het 'nieuwe werken' kan het comfort en het onderscheidende design van een strekmetalen klimaatplafond natuurlijk niet ontbreken.

Uitdaging: Zeer grote gekantzette strekmetalen klimaatplafond panelen met geïntegreerde bewegende banken

 

De architecten van dit project, Rietveld Architects en Roos Interior Architecture, hadden hun oog laten vallen op het Inteco MeandRo-V systeem. Dit is een strekmetalen klimaatsysteem met een extreem hoog koel- en verwarmingsvermogen dat tevens als zichtproduct kan dienen.

Wat betreft de visualisatie van het strekmetaal was er de wens om niet het standaard strekmetaal te gebruiken, maar een variant met een meer open structuur en dit toe te passen in zeer grote gekantzette plafondpanelen van 900 x 1800 mm. Vanwege de grootte en beperkte stijfheid van het strekmetaal moest er, om doorhangen te voorkomen, een solide constructie worden ontwikkeld. Hiervoor is in de Inteco mock up ruimte een proefopstelling gemaakt waarin we de klimaatplafonds onder de projectspecifieke vloeren hebben aangebracht incl. verschillende varianten akoestisch spuitwerk. Hierdoor is de complete look en feel van het project nagebootst en alle design opties in beeld gebracht zodat hierin een weloverwogen keuze gemaakt kon worden. Zo hebben we de gevolgen getest van de boorpunten op het akoestisch spuitwerk, het strekmetaal in verschillende zichtrichtingen en kleuren van het spuitwerk laten zien en zijn de verschillen in beeld gebracht van de diverse koppelslangen, verdeelleidingen en beugels.

De geringe inbouwhoogte was een leuke uitdaging voor onze engineers en monteurs. Door vakmanschap hebben zij de benodigde inbouwhoogte kunnen verminderen met maar liefst 10 procent.

Creatieve en multifunctionele gebruiksmogelijkheid van banken, tafels én plafonds

 

Een andere mooie uitdaging was het ophangen van de zwevende tafels en banken van Denta Engineering. Zij ontwikkelden horizontale frames die dienst kunnen doen als tafel, statafel of bank. Door een elektrisch aandrijfmechanisme kan dit frame ook weer samenvloeien met het plafond. Aangezien de plafonds bestaan uit strekmetaal was het aan Inteco de taak om deze frames te voorzien van strekmetaal. Een uitdaging voor onze engineers, want de panelen moeten op de millimeter nauwkeurig integreren met de klimaatplafondpanelen. Een geslaagde oefening en het resultaat mag er zijn: een creatieve en multifunctionele gebruiksmogelijkheid van banken, tafels én plafonds.

Gebruikte producten

Voor meer informatie over dit product verwijzen we u naar de product omschrijving onderaan deze pagina.

Relevante expertises

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Architect:
Rietveld Architecten
W-Installateur:
Warmtebouw Utrecht
Aannemer:
Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen B.V.
E-Installateur:
Schoonderbeek Installatietechniek
Interieur Architect:
Roos Interior Architecture
E en W Installatie Adviseur
DGMR

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine