NL EN FR DA

Laat uw creativiteit de vrije loop gaan met strekmetaal

Strekmetalen klimaatsysteem MeandRo-V - Veelzijdig design gecombineerd met hoge capaciteit

Foto's MeandRo-V strekmetalen klimaatsysteem

De  strekmetalen klimaatsystemen van Inteco zijn uniek in de markt. Ze zijn dusdanig flexibel te vormen dat het ontwerp van de architect het vertrekpunt is. Dat ook de capaciteit van de systemen met strekmetaal extreem hoog te noemen is, maakt dit product er één van uitzonderlijke klasse.

In de eigen productiefaciliteit van Inteco worden de klimaatelementen door Inteco zelf vervaardigd. Op het strekmetaal wordt een, in meandervorm gebogen, koperen buis gesoldeerd. Daarna kunnen deze in iedere gewenste kleur gelakt worden. De toepassing van koperen buis en strekmetalen element zorgen voor de hoge verwarmings- en koelcapaciteit. Wilt u meer informatie over de algemene eigenschappen van strekmetaal? Bezoek dan deze pagina.

Unieke eigenschappen MeandRo-V klimaatsysteem:
♦ 
Vision; het MeandRo-element toepassen als zichtproduct;
 Vrijhangend; MeandRo-element als paneel of verdekt achter esthetische laag met open structuur;|
Verhoogde capaciteit; door de extra convectieve overdracht ten opzichte van traditionele klimaatplafonds.

Hoe werkt het MeandRo klimaatsysteem?

Als er gekoeld water door de buismeanders circuleert dan koelt het MeandRo-V element de omringende lucht. Omdat de gekoelde lucht zwaarder is dan de ruimtelucht daalt de koele lucht door de open structuur van het strekmetaal de ruimte in en wordt er boven het MeandRo-V element warme ruimtelucht aangezogen. Met de zo ontstane luchtwals wordt er, in aanvulling op de stralingsafgifte, een zeer hoge convectieve afgifte verkregen. Het surplus aan convectieve overdracht is afhankelijk van de uitvoering van het MeandRo-V klimaatplafond en de mate waarin de ruimtelucht over het MeandRo-V element zal circuleren.

Wat zijn de design mogelijkheden?

Het MeandRo-V klimaatplafond is bij uitstek geschikt voor verblijfsruimtes met een hoge (voelbare) koellast en bij toepassing van klimaatplafondeilanden waarbij het constructieve plafond zoveel mogelijk zichtbaar moet blijven. Het strekmetaal met buismeander wordt als zichtproduct toegepast waardoor het MeandRo-V klimaatplafond een unieke hightech uitstraling heeft. Strekmetaal heeft een zogenaamde vleug waardoor het vanuit verschillende kijkrichtingen een andere mate van doorzichtigheid heeft. Zo heeft het materiaal een zicht-open en zicht-dichte zijde waarmee naar eigen inzicht gevarieerd kan worden. MeandRo-V biedt een grote vrijheid in vormgeving, wijze van ophangen en kleur.

Het strekmetaal kan op uiteenlopende manieren worden verwerkt, zoals:

  • In C-bandraster plafonds;
  • Als vrijhangende eilanden van volledig strekmetaal;
  • In een paneel kader of profielen;
  • Niet zichtbaar geïntegreerd boven een bouwkundig lamellenplafond of en ander zichtplafond met een open structuur;
  • In een standaard T-ligger systeem. Hierdoor kan op een snelle wijze een standaard mineraalplafond worden opgebouwd tot een klimaatplafond met zeer hoge koelvermogens.


De getoonde voorbeelden geven u een impressie van de toepassingen van het MeandRo-V klimaatsysteem. De mogelijkheden zijn echter enorm! De verkoopadviseurs van Inteco kunnen u vrijblijvend het kader scheppen waarbinnen u kunt brainstormen over ontwerpen. Laat u verrassen! Bekijk voor meer informatie en technische specificaties ook de productpagina van het systeem

Laatste nieuws

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Phaseo, het systeem dat gebaseerd is op PCM (Phase Chance Matrerials). Is...

lees verder
Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Op 24 en 25 april van dit jaar vindt de architect@work-beurs plaats in...

lees verder
Tour d'Orange Climate 2023

Tour d'Orange Climate 2023

Na de overname was het dit jaar tijd om de Tour d'Inteco voor het eerst om...

lees verder