NL EN FR DA

VivèsCo-X Serie

Krachtig door eenvoud

De VivèsCo X-serie onderscheidt zich door zijn geringe inbouwhoogte en zeer goede prijs / capaciteitsverhouding

Het unieke aan dit systeem is het door Inteco ontwikkelde crossflow (kruisstroom) inductie principe. Hierbij wordt de lucht kruislinks in de inductiezone geblazen, zonder dat de luchtstralen elkaar raken. Hierdoor ontstaat er een sterke onderdruk waardoor de unit een zeer hoge inductievoud heeft en hierdoor extra koel- en verwarmingscapaciteit levert. Door deze zeer hoge inductievoud is het mogelijk een eenvoudige warmtewisselaar te gebruiken en toch hoge capaciteiten te genereren, waardoor deze unit een zeer gunstige prijs / capaciteitsverhouding heeft. 

De VivèsCo X-serie is leverbaar in twee uitvoeringen. De X-300 unit heeft een modulaire breedte van 300 mm en de X-600 unit een modulaire breedte van 600 mm. De lengtemaat van de X-300 kan variëren van minimaal 800 mm tot maximaal 2400 mm. De lengtemaat van de X-600 kan variëren van minimaal 800 mm tot maximaal 2400 mm.

Wilt u de inductie-units van Inteco vergelijken? Klik dan hieronder op het vergelijkingsoverzicht.

vergelijkingsoverzicht inductie units

 

 

Wilt u een bestektekst op maat ontvangen van de VivèsCo-X inductie-unit?
Klik dan op onderstaande knop en stuur een e-mail naar onze adviseurs o.v.v. 'bestektekst VivèsCo-X'. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van de gewenste informatie voorzien.

vraag een bestektekst aan voor dit klimaatplafond

 

Werking

De VivèsCo X-serie werkt op basis van het door Inteco ontwikkelde crossflow (kruisstroom) inductie principe. Bovenin de behuizing bevindt zich het ventilatieplenum waarop de primaire lucht is aangesloten. Daaronder is een inductiezone geplaatst waarbij het onderpaneel is voorzien van een watervoerende warmtewisselaar. De aerodynamische nozzles onder in het ventilatieplenum blazen de primaire ventilatielucht gekruist in de inductiezone, zonder dat de luchtstralen elkaar raken. Doordat de luchtstroom een relatief lange weg aflegt binnen de unit en de luchtsnelheden tegengesteld zijn aan elkaar, heeft deze stroom de gelegenheid om sterk te induceren. Hierdoor kan er meer secundaire lucht over de warmtewisselaar worden aangezogen (hoge inductievoud). De gemengde lucht (primaire en secundaire) wordt vervolgens via uitstroomopeningen aan de onderzijde van de unit de ruimte ingeblazen. De uitstroomopening is daarbij zodanig aangebracht dat de uitstromende lucht langs het plafond strijkt en als gevolg van het coanda effect ook over langere afstand het plafond blijft volgen en de gewenste verkoeling danwel verwarming van de leefruimte creëert.

Via 2 rijen aerodynamisch gevormde inblaasnozzles wordt de primaire (verse) lucht in de inductiezone van de unit geblazen. Deze nozzles zijn uitwisselbaar waardoor bij wijziging van de ruimtefunctie de units eenvoudig zijn aan te passen aan de nieuwe situatie. Doordat er nozzles in verschillende afmetingen zijn, kunnen de units voor elke situatie optimaal worden geselecteerd. Het onderpaneel van de unit is afklapbaar, waardoor de binnenzijde van de unit inclusief de warmtewisselaar gemakkelijk bereikbaar en te reinigen is.

Deze ­ flexibel inzetbare inductie-unit is te integreren in alle plafondsystemen, of zelfstandig aan een bouwkundige constructie af te hangen.

Gerelateerde producten

VivèsCo-A Serie

VivèsCo-A Serie

Functionaliteit en comfort op het hoogste niveau

De VivèsCo A-serie onderscheidt zich door zijn hoge comfort in koel- én verwarmingsbedrijf, flexibiliteit en onderhoudsvrie...

bekijk VivèsCo-A Serie
Maatwerk oplossingen

Maatwerk oplossingen

Comfort without Compromise

  Het Inteco team heeft inmiddels honderden projecten uitgevoerd die onze maatwerk zorg en toewijding hebben gekregen. De prod...

bekijk Maatwerk oplossingen