NL EN FR DA

Vacature BIM Engineer

Geplaatst: 01 september 2022
Afdeling: Uitvoering en engineering
Over inteco over-inteco.jpg

Wel eens in een vertrekhal op een vliegveld gestaan en naar boven gekeken? Al eens nagedacht over de inrichting van een ziekenhuiskamer zonder er zelf in te liggen? Altijd al op een feestje willen zeggen dat je onderdeel bent van het Bavaria-bouwteam?

Als het antwoord op één van deze vragen ja is dan ben je bij Inteco aan het juiste adres. Inteco maakt klimaatplafonds voor kantoren, vliegvelden, woningen en ziekenhuizen in heel Nederland. En Europa. En soms zelfs daarbuiten. We zijn er trots op dat topspelers zoals Microsoft, Rabobank en Shell al meer dan 20 jaar op onze kennis vertrouwen. We ontwerpen, calculeren, modelleren, produceren en monteren onze eigen producten. Van A tot Z.. Binnen Inteco werken we met projectteams die zorgen voor de begeleiding van onze projecten.

Ter versterking van onze afdeling projectuitvoering en engineering zijn wij op zoek naar een BIM Engineer.

Werkzaamheden
 • Je zorgt voor het modelleren van de klimaatplafonds in een 3D-model;
 • Je werkt hiervoor met Revit;
 • Je verzorgt de indelingstekeningen van de installaties;
 • Je coördineert en herkent de workflows van andere disciplines;
 • Je zet nieuwe modellen op en zoekt mee naar oplossingen voor clashes;
 • Je maakt capaciteitsberekeningen;
 • Je maakt berekeningen ten behoeve van luchtroosterselectie. 
Hoe ziet een werkdag eruit?

Bij Inteco beginnen we tussen half 8 en 9 uur. We zitten vlakbij het NS station in Boxtel. Erg handig als je met de trein reist. Na een kop koffie begint je werkdag met een ‘Daily Stand’. Je bespreekt met je team alle werkzaamheden voor de komende twee weken. Uiteraard nemen jullie taken van elkaar over als het nodig is. Je werkt vandaag verder aan het BIM model van een groot en uitdagend project. Je bespreekt enkele technische zaken met je projectmanager en zoekt meteen een oplossing voor die clash met dat luchtkanaal. Na de lunch met je collega’s of een lekkere wandeling, ga je in de middag aan de slag met hydraulische berekeningen. Om er zeker van te zijn dat dit goed afgestemd is op de hoofdinstallatie, neem je telefonisch contact op met de werktuigbouwkundig installateur. Omdat dit sneller gaat dan je had ingeschat, houd je nog tijd over om je collega te assisteren met het maken van een 3D-detail. Het laatste half uurtje van je werkdag zet je nog wat ideeën op papier over een nieuwe werkmethodiek in de productie.

Wie zoeken we?

Je hebt met veel plezier en enthousiasme je MBO of HBO opleiding werktuigbouwkunde, installatietechniek of bouwkunde doorlopen. Daarnaast heb je ervaring in het tekenen met Revit of je hebt de ambitie je hierin verder te ontwikkelen. Als persoon ben je flexibel, accuraat, een teamspeler en communicatief sterk. Deze eigenschappen weet je goed in te zetten bij het dagelijkse contact met je klanten én collega’s. Als laatste genoemd, maar zeker niet het minst belangrijk: je bent leergierig ingesteld waardoor je steeds uitdagingen creëert en plezier ervaart in je werk.  

Wat hebben we te bieden
 • Om te beginnen een goed salaris en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar komen we vast wel uit.
 • We kennen binnen de huidige CAO (Metalektro) bij een fulltime dienstverband 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen.
 • Daarnaast hanteren we flexibele werktijden. We vinden het prettig als je overdag op kantoor bent, maar of je vroeg start of juist wat langer wilt blijven is aan jou. Een optimale balans tussen privétijd en werktijd vinden we belangrijk.
 • We zijn een organisatie die in beweging is en die vooruit wil. In alle opzichten. We hanteren LEAN methodieken, maken VSM modellen en houden SWAT middagen. Kijk maar eens op de nieuwspagina van onze website.
 • Wil je groeien? Wij geven je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Cursussen, congressen en opleidingen volgen is altijd mogelijk.
 • En tenslotte natuurlijk een leuk team met enthousiaste collega’s. Vriendelijk, motiverend, bereidwillig om je iets uit te leggen, bij elkaar voor de vrijdagmiddagborrel… successen vieren wij samen.
 • Meer informatie over Inteco en je toekomstige collega’s kun je vinden op www.inteco.nl
Geïnteresseerd?

Wil je werken in dit inspirerende werkveld? En spreekt deze functie bij Inteco je aan? Reageer dan met een recente CV, een korte motivatie en een mogelijke startdatum via werkenbij@orangeclimate.nl Mocht je een vraag willen stellen over deze vacature dan kun je terecht bij Jos Huisman, Coördinator Project Engineering, tel: +31(0)6 528 686 01. Wij kijken uit naar je bericht!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Laatste nieuws: Over Inteco