NL EN FR DA

Shell Den Haag

Wie in het monumentale Shell kantoor de betrokkenheid van Inteco BV wil zien, moet omhoog kijken. ‘Klopt’, zegt algemeen directeur Paul Ruijgrok, ‘want daar zitten onze akoestische, geactiveerde klimaatplafonds. Deze hebben er toe bijgedragen dat het gerevitaliseerde Shell kantoor beschikt over de LEED-Gold certificering.’ Het kantoor C30 beschikt ook over een groot oppervlak aan klimaatplafonds, dat met zijn fijnmazig waternetwerk met koel- of warmwater de ruimtes naar een hoger comfortniveau brengt en een lager energieverbruik realiseert. State of the art, durft Ruijgrok zeker te zeggen. ‘Wat je omhoogkijkend niet ziet is alles wat daarachter geïntegreerd een plek moest krijgen. Luchtkanalen, kabelgoten enzovoorts. Om deze elementen in technische zin optimaal te installeren is flink puzzelen, maar dat is waar wij goed in zijn. Dit was een hoogstaande technische samenwerking met Kuijpers

'Comfort zonder compromissen'


Wat het bij Shell extra ingewikkeld maakte, was dat de lat ook op esthetisch vlak hoog lag. Het Shell kantoor zit niet alleen vol authentieke kolommen waar omheen gewerkt moest worden, maar aan de plafonds zitten ook veel monumentale balken én schijnbalken, die daar om esthetische redenen zijn aangebracht. Ruijgrok: ‘Dat levert aan de plafonds allemaal “eilanden” op die vaak nét even een afwijkende maatvoering hebben. Om dit allemaal passend te maken, terwijl het er als geheel strak uit moest zien, was een hele klus voor onze mannen. Daarnaast was, met name op de bovenste verdieping van het gebouw met schuine kap, akoestische optimalisatie een belangrijk speerpunt in dit project. Ook dit hebben we met een akoestisch gipsklimaatplafond weten te realiseren. Allemaal maatwerkdetails en optimalisaties die in lijn zijn met het bedrijfscredo van Inteco: Comfort without Compromise.

Compleet projectverslag renovatie in vakblad Industrie Bouw

In het vakblad Industrie Bouw is een compleet verslag te lezen van de renovatie bij het Shell hoofkantoor. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. 

Projectverslag Shell

 Lees het artikel

‘Wat je omhoogkijkend niet ziet is alles wat daarachter geïntegreerd een plek moest krijgen. Luchtkanalen, kabelgoten enzovoorts. Om deze elementen in technische zin optimaal te installeren is flink puzzelen, maar dat is waar wij goed in zijn.

Paul Ruijgrok, Algemeen Directeur Inteco

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Kuijpers

Gebruikte producten

MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®

Gerelateerde expertises

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Paul Ruijgrok
Paul Ruijgrok Algemeen Directeur +31(0)6 532 318 58 Meer weten over Paul