NL EN FR DA

Gemeentehuis Zeist

 

In het vernieuwde gemeentehuis van Zeist komen vier generaties gemeentehuizen samen in één ensemble. Het nieuwe gebouwdeel verbindt het oorspronkelijke gemeentehuis aan de 1e Dorpsstraat uit 1878, het oude raadhuis uit 1908 en het Lengkeek-gebouw uit 1984 met elkaar. Het ontwerp respecteert het karakter en de schaal van de bestaande historische structuren. Duurzaamheid en aandacht voor de historische omgeving waren voor gebouwen en interieur een vanzelfsprekend uitgangspunt.

Uitdaging: Klimaatplafond panelen doortrekken in de wand om aan capaciteitsvraag te voldoen.

 

Voor Inteco was het Gemeentehuis Zeist een zeer bijzonder project om aan mee te werken. De combinatie tussen oudbouw en nieuwbouw zorgde voor interessante vraagstukken. Deze lagen veelal op het gebied van borging van de authenticiteit van het oude gemeentehuis, het maken van overbruggingen en het opvangen van hoogteverschillen. Zo werd er in één gedeelte gekozen om de klimaatplafonds schuin in het plafond onder de oude houten kap van het gebouw aan te brengen. Ook het voldoen aan de aan de capaciteitsvraag was voor bepaalde bestaande ruimtes niet eenvoudig.

Indien een ruimte te weinig oppervlakte heeft voor voldoende klimaat elementen, kunnen dan de klimaatplafond panelen ook in de wand worden doorgetrokken?

 

Oplossing
Samen met installatie adviseur Nelissen hebben we een effectieve oplossing gevonden door het klimaatplafond door te trekken in de wand. We hebben in deze wand het MeandRo systeem gebruikt vanwege de extreem hoge capaciteit van dit systeem en omdat dit systeem op een onzichtbare wijze verwerkt kon worden in het ontwerp. In de overige plafondpanelen is voor het Oxzero® systeem gekozen.

Bekijk ook de interessante filmpje van dit project van de architect.

Fotograaf: Dirk Verwoerd

Gebruikte producten

  • OxzeRo®
  • MeandRo

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Design
  • Maatwerk
  • Renovatie

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
BRI
Installatie adviseur
Nelissen
Architecten
RAU Architecten en Atelier PRO
Installateur
BRI

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design