NL EN FR DA

Phaseo Project: Human Campus Helmond Bloeij

Op de Vlamovenweg in Helmond staat een gebouw dat iets unieks doet: het verenigt mensen uit de drie grootste stromingen in onze samenleving - het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven - met als doel elkaar te inspireren en zo te groeien naar meer werkgeluk.

Tussen de verschillende groepen werkende mensen kun je nog iets unieks vinden: het product waarmee Inteco Nederland een stuk duurzamer maakt, namelijk het Phaseo klimaatplafond. Dit klimaatplafond maakt het binnenklimaat comfortabel en aangenaam door gebruik te maken van PCM-elementen

Een oude bekende

In dit bijzondere gebouw, waar mensen al vanaf één persoon een flexibele werkplek kunnen huren, is op de eerste verdieping het nieuwe Phaseo Klimaatplafond geïnstalleerd. Echter is in het hele gebouw PCM terug te vinden van Inteco’s voorganger, Autarkis. Toen er op de eerste verdieping vraag ontstond naar extra capaciteit, bood Inteco een oplossing met het nieuwe Phaseo-product. De oude PCM-elementen zijn in dit gebouw dus in ere hersteld en vervangen door nieuwe Phaseo-elementen. 

Een duurzame renovatie

Met de renovatie op de eerste verdieping van dit pand heeft Brainport Human Campus Bloei grote stappen gezet in het verbeteren van het comfort en het creëren van een prettige werkomgeving voor verschillende doelgroepen. Naast het comfort heeft BHCB ook een duurzame impuls aan het gebouw gegeven. Door de organische aard van het Phaseo Klimaatplafond is er geen extra energie nodig en wordt het elektriciteitsnetwerk niet belast. Dit is goed voor het milieu en resulteert in kostenbesparingen.

Een vloeiend proces                                                                                                                                 Gedurende de renovatie verliep de communicatie soepel en verliep alles volgens plan, mede dankzij een uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen. Met het nieuwe Phaseo-klimaatplafond is Brainport Human Campus Bloei erop vooruitgegaan op het gebied van comfort en duurzaamheid.

 

Specificaties partners/klanten

Oprachtgever
Brainport Human Campus; Bloeij

Gebruikte producten

Phaseo Elements

Phaseo Elements

Een optimaal binnenklimaat op een duurzame wijze

De Phaseo-Elements zijn een uniek, door Orange Climate gepatenteerd en ontwikkeld systeem dat op een duurzame wijze bijdraagt aan het ver...

bekijk Phaseo Elements

Gerelateerde expertises

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie