NL EN FR DK

Inteco ketenpartner in supply chain traject voor Elisabeth- Twee Steden Ziekenhuis (ETZ)

Ketenregisseurs van der Heijden Bouw en Ontwikkeling en Hoppenbrouwers Techniek

Supply chain Traject Elisabeth-Twee Steden ZiekenhuisDe complete renovatie van een ziekenhuis is een ambitieus project. De patiënt mag immers zo min mogelijk hinder ondervinden van bouwwerkzaamheden. Reden voor het ETZ om de hoofdaannemers de opdracht mee te geven om de renovatie als supply chain traject uit te voeren.

Wat is supply chain samenwerking in de bouw en hoe gaat het in zijn werk?
Supply chain samenwerking is een overstijgende manier van samenwerken doordat niet alleen met de interne organisatie effectief (Lean) wordt samengewerkt, maar ook met de partners in de (bouw) keten. Binnen een supply chain samenwerking is de hoofdaannemer de zogenoemde ketenregisseur. Deze zoekt binnen zijn netwerk naar ketenpartners die de visie en werkmethodiek delen dat een continu proces van samenwerken, leren en verbeteren uiteindelijk voor alle ketenpartners effectief is. Partners zijn door inzicht in elkaars werkprocessen goed op elkaar ingespeeld. Hierdoor worden faalkosten en verspillingen voorkomen, de kwaliteit verbeterd, de doorlooptijd verkort en de klant optimaal ontzorgd.

Hoe vertaalt zich de ketensamenwerking voor het project ETZ?
Inteco is trots om zich ketenpartner te mogen noemen van ketenregisseurs Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling en Hoppenbrouwers Techniek in de renovatie van het ETZ. Onze projectleiders staan te springen om, naast onze eigen interne Lean trajecten, deze werkwijze toe te kunnen passen in een ketensamenwerking. Wat dat betreft is er een 100% match!

Om het gehele supply chain traject te begeleiden is door ETZ de expertise ingeschakeld van Arpa Training en Consultancy. Een deskundige partij die Inteco overigens al jaren begeleidt in de Lean werkmethodiek. Op donderdag 11 en vrijdag 12 mei hebben er kennissessies tussen de ketenpartners plaatsgevonden. 'Inzicht' was het sleutelwoord. Wat houdt het ketenpartnerschap in? Wat wordt van een ketenpartner verwacht en wat levert het op? Interessante kennissessies die ons na deze twee dagen weer een stap verder hebben gebracht in deze veelbelovende samenwerking.

Wordt vervolgd!

Laatste nieuws

Kennisdeling is vermenigvuldigen

Kennisdeling is vermenigvuldigen

Kennisdeling is vermenigvuldigen! Dat was de insteek van de kennissessie van...

lees verder
Crossover

Crossover

Een prachtige toevoeging aan de lijst van panden op de Amsterdamse Zuidas...

lees verder
Tour d'Inteco - 9 september 2021

Tour d'Inteco - 9 september 2021

Op 9 september 2021 vond de Tour d'Inteco plaats. Hét netwerkevent...

lees verder