NL EN FR DA

Sint Maartenskliniek

Sint Maartenskliniek - Operatie geslaagd! Optimaal comfort voor chirurgen, OK-personeel en patiënten

Al ruim tachtig jaar streeft de Sint Maartenskliniek ernaar om de zorg voor en rondom haar patiënten continu te verbeteren. Onder andere door te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, technologieën en toepassingen. Deze ambitie is doorgezet naar de nieuwbouw waarin Sint Maartenskliniek een revolutionair nieuw operatiekamer-concept introduceert dat veiliger, eenvoudiger, effectiever en efficiënter is. Verschillende technieken, ook uit de niet-medische wereld, komen hierbij samen en verbeteren het comfort in de ruimtes.

 

Optimaal comfort voor chirurgen, OK-personeel en patiënten

Veel revalidanten verblijven vaak voor een langere periode in de Sint Maartenskliniek en dat is de reden dat de verpleegafdelingen bijna de sfeer ademen van een hotel; alle ruimtes zijn zorgvuldig ingedeeld, prikkelarm en ondersteunen een geleidelijke overgang van privéruimten naar openbare ruimten. In het kader van dit concept is Inteco door Unica gevraagd de klimaatplafonds te verzorgen en zodoende optimaal comfort te bieden aan de patiënten. Het project bestrijkt ruim 2500m² MecuRo klimaatplafond in T-ligger systeem met de Opticlean onzichtbare inblaasroosters. Het MecuRo systeem bestaat uit koperen buisregisters in combinatie met een aluminium warmtegeleidingsprofiel dat in het paneel is verlijmd. Dit product heeft de optimale mix aan voordelen; een zuurstofdiffusiedicht kwaliteitsproduct waarmee hoge capaciteiten worden geleverd tegen een aantrekkelijke prijs.

Hoe ervaart opdrachtgever Unica de samenwerking met Inteco?
Wij vroegen het Willy van Gennip, projectinkoper bij Unica Building Projects.


Door de jaren heen heeft Inteco zich bewezen als een betrouwbare partij. Naast de formele contacten welke meestal projectgericht zijn,  is er ook ruimte voor informeel contact, wat de relatie ten goede komt. Inteco heeft veel aandacht voor product- en procesverbetering. Hierbij zijn ze enerzijds intern met de Inteco organisatie actief, maar daarnaast wordt er ook nadrukkelijk naar de ervaringen van Unica gevraagd. Tijdens het commerciële- en uitvoeringstraject zullen er zich altijd zaken voordoen welke vooraf niet bedacht waren. In plaats van het benoemen hiervan komt Inteco met alternatieven en mogelijke oplossingen. Kortom het is prettig zaken doen met Inteco, en zeker niet onbelangrijk, afspraak is afspraak. Dit geldt zowel voor Inteco als Unica.

Laatste nieuws

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Phaseo, het systeem dat gebaseerd is op PCM (Phase Chance Matrerials). Is...

lees verder
Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Op 24 en 25 april van dit jaar vindt de architect@work-beurs plaats in...

lees verder
Tour d'Orange Climate 2023

Tour d'Orange Climate 2023

Na de overname was het dit jaar tijd om de Tour d'Inteco voor het eerst om...

lees verder