NL EN FR DA

Shell brengt authenticiteit en duurzaamheid samen in verbouwing hoofdkantoor

Duurzame renovatie monumentaal pand

Authenticiteit & duurzaamheid: een prachtige combinatie en Shell brengt deze twee elementen samen in de verbouwing van hun 100 jaar oude hoofdkantoor. Het wordt een aardgasloos gebouw met aandacht voor daglicht, luchtkwaliteit en vermindering van het energieverbruik, terwijl de monumentale status ervan wordt beschermd. Het gebouw krijgt een LEED-Gold certificering waarmee aantoonbaar de duurzaamheidsprestatie wordt gehaald. In deze complexe en omvangrijke uitdaging is Kuijpers verantwoordelijk voor alle technische installaties en is Inteco geselecteerd als leverancier van de klimaatplafonds. 

Gezien de monumentale elementen van het pand was het zaak te kiezen voor een binnenklimaatoplossing dat recht doet aan het gebouw, maar toch een hedendaags comfort realiseert. Dit gaan we samen met Kuijpers doen door op de bovenste verdieping metalen koven te plaatsen met actieve stucplafonds en van de kelder tot de 2e verdieping te werken met klimaateilanden en geactiveerde koven. Een mooie opdracht waarbij wij onze expertises renovatie en duurzaamheid kunnen inzetten en voor Shell 'Comfort without Compromise' gaan realiseren. 

Hieronder een mooi voor-en na fragment van onze werkzaamheden bij Shell. Bij het zien van deze beelden wordt het nog eens extra duidelijk wat indrukwekkende techniek er boven onze plafonds zit. 

Shell klimaatplafonds strekmetaal

klimaatplafonds Shell hoofdkantoor

 

 

 

Laatste nieuws

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Phaseo, het systeem dat gebaseerd is op PCM (Phase Chance Matrerials). Is...

lees verder
Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Op 24 en 25 april van dit jaar vindt de architect@work-beurs plaats in...

lees verder
Tour d'Orange Climate 2023

Tour d'Orange Climate 2023

Na de overname was het dit jaar tijd om de Tour d'Inteco voor het eerst om...

lees verder