NL EN FR DA
Overname Inteco versterkt positie Orange Climate in markt klimaatplafonds

Orange Climate, ontwikkelaar en producent van duurzame klimaatsystemen, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Inteco. Orange Climate versterkt hiermee haar positie in de Nederlandse markt voor klimaatplafonds en die in andere delen van Europa. Inteco levert binnenklimaat oplossingen en maakt daarbij gebruik van klimaatplafonds, inductie-units en Phase Change Materials (PCM) plafonds. Inteco realiseert een omzet van circa € 20 miljoen. Orange Climate verwacht hiermee te groeien naar € 100 miljoen.

 

 

Over Orange Climate:

Orange Climate (OC) is een Nederlands familiebedrijf. Ze ontwikkelt en produceert innovatieve en duurzame (onderdelen van) klimaatbeheersing voor gebouwen. Orange Climate bestaat uit OC Autarkis, OC Verhulst, OC IMP Klima, OC Waterloo, OC Agri en OC Waterloo Middle East. Ieder vakspecialist in hun eigen (lucht of energie) expertise met verkoopkantoren binnen en buiten Europa . Met vijf productielocaties in Nederland, Slovenië en het Midden-Oosten is Orange Climate een toonaangevende internationale speler. “Met de overname van Inteco versterken wij onze positie in Europa. Deze stap draagt bij aan onze missie om heel Europa te voorzien van een gezond en duurzaam binnenklimaat” ,zegt William Baars, Algemeen Directeur van Orange Climate. “Wij verwachten dat de markt voor klimaatoplossingen de komende jaren door zal groeien. De behoefte aan een comfortabel en gezond binnenklimaat in gebouwen neemt toe. Als expert in gezonde luchtsystemen hebben we met de overname van Inteco nu tevens de expertise en productie van watervoerende klimaatplafonds in huis”.

 

 

Over Inteco:

Inteco is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor en productiefaciliteit in Boxtel. Inteco is al 25 jaar specialist is op het gebied van metalen klimaatplafonds.

De in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde klimaatplafonds worden in heel Europa geleverd en gemonteerd. Met het brede pakket klimaatplafonds en eigen testfaciliteit wordt door Inteco ingespeeld op de behoeftes in de markt of project specifiek.

Geschiedenis: Inteco is in 1996 overgenomen door Verhulst Luchtbehandeling. Met de overname van Verhulst door Econosto werd Inteco onderdeel van Econosto. In 2002 werd Inteco weer zelfstandig en met de overname door de Orange Climate Groep zijn Inteco en Verhulst weer samen onder één paraplu.

“Wij zijn complementair aan elkaar en enthousiast dat we elkaar weer gevonden hebben. We kunnen nu nog beter de markt bedienen in binnen en buitenland”,zegt Paul Ruijgrok, Algemeen Directeur Inteco. “We delen de kennis van productie, projectmatig werken en kunnen ons verder ontwikkelen op innovatiesystemen en op de duurzaamheidsvraagstukken.”

“De overname versterkt onze energie en toewijding en natuurlijk zullen we ook blijven werken met dezelfde enthousiaste collega’s en met hetzelfde doel: Comfort without Compromise”.

 

Nadere inlichtingen:

Inteco, afdeling Directie, Paul Ruijgrok en/of Joep van de Geer

T: 0411-658800

Laatste nieuws

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Op 24 en 25 april van dit jaar vindt de architect@work-beurs plaats in...

lees verder
Tour d'Orange Climate 2023

Tour d'Orange Climate 2023

Na de overname was het dit jaar tijd om de Tour d'Inteco voor het eerst om...

lees verder
Terugblik Tour d'Inteco tweede editie

Terugblik Tour d'Inteco tweede editie

Op 8 september vond de tweede editie van de Tour d'Inteco plaats. Hét...

lees verder