NL EN FR DA

Inteco tekent driejarig Partnership Unica foundation

De Unica Foundation draait niet alleen om spreken en beschrijven, maar om daadwerkelijk doen!

Inteco heeft zich voor drie jaar als zilveren partner verbonden aan de Unica Foundation. We spraken rondom de Welloop, de jaarlijkse estafetteloop van de Unica Foundation, de intentie uit om de stichting de komende drie jaar te ondersteunen. Dit voorjaar werd het zilveren partnerschap getekend.

Als een van de vaste leveranciers van technisch dienstverlener Unica maakte Inteco vorig jaar kennis met de activiteiten van de Unica Foundation. Vooral de pragmatische aanpak van de stichting sprak ons aan. “De inwoners helpen zelf mee, de projecten hebben direct effect en zijn duurzaam omdat ze constant gemonitord worden”, aldus algemeen directeur Paul Ruijgrok van Inteco tijdens de kennismaking. Juist dit soort relatief kleine projecten hebben volgens hem een vliegwieleffect op de samenleving. “Er wordt aandacht besteed aan opleiding, taal en hygiëne; basale vaardigheden om beter te voorzien in hun eigen levensonderhoud. Doordat de eerste levensbehoeften in de basis gerealiseerd zijn, ontstaan er andere mogelijkheden. Er is tijd voor ontplooiing voor de betrokkenen op andere gebieden.”

Om die redenen ziet Paul de ondersteuning van de Unica Foundation als een mooie invulling van de MVO-gedachte van Inteco. “Voor ons is deze samenwerking een verduidelijking van onze MVO-doelstellingen. De Unica Foundation draait niet alleen om spreken en beschrijven, maar om daadwerkelijk doen! Lokaal, direct, tastbaar en met positieve feedback van de projecten. Niets blijft aan de strijkstok hangen.” Namens de Unica Foundation bekrachtigde Edwin Koers het partnership. Hij is enthousiast over de interesse die Inteco in de activiteiten van de stichting toont. “Inteco heeft zich echt verdiept in wat wij voor de gemeenschappen in Nepal doen. Het is voor hen een bewuste keuze om onze activiteiten te ondersteunen en op die manier een bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke doelstellingen. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee!”

Lees meer over de Unica Foundation op: www.unicafoundation.nl

Inteco tekent sponsor contract met Unica Foundation

   Paul Ruijgrok (Inteco, links) en Edwin Koers (Unica Foundation, rechts)

Laatste nieuws

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Inteco presenteert Phaseo op de Architect@Work beurs in Luxemburg

Phaseo, het systeem dat gebaseerd is op PCM (Phase Chance Matrerials). Is...

lees verder
Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Op 24 en 25 april van dit jaar vindt de architect@work-beurs plaats in...

lees verder
Tour d'Orange Climate 2023

Tour d'Orange Climate 2023

Na de overname was het dit jaar tijd om de Tour d'Inteco voor het eerst om...

lees verder