NL EN FR DK

Inteco draagt met de OxzeRo klimaatplafonds bij aan het meest duurzame onderwijsgebouw ter wereld

Atlas van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit wordt gerenoveerd en moet de duurzame uitstraling die de TU/e voor ogen heeft reflecteren. Een gezonde en comfortabele werkomgeving, het voorkomen van energetische verspilling en hergebruik van materialen zijn de belangrijkste uitgangspunten.
De duurzame insteek van het hoofdgebouw wordt getoetst aan de hand van de BREEAM-NL methodiek en stevent af op een outstanding score. De klimaatplafonds van Inteco dragen positief bij aan deze toetsing doordat in de klimaatsystemen water gebruikt wordt als energie transport medium. Dit is enerzijds het meest energie efficiënt en anderzijds geeft dit de gebruiker een zeer hoog comfort. Dit in tegenstelling tot convectieve systemen waarbij energie overdracht plaatsvindt door middel van lucht met bijbehorende nadelen zoals tocht, lawaai en droge lucht.

Uitdaging en oplossing
We hebben in dit ambitieuze project van 10.000 m2 slechts een beperkte inbouwhoogte beschikbaar (12 cm) waardoor we speciaal voor dit project een maatwerk ophangconstructie ontwikkeld hebben. In deze constructie worden de panelen vanaf de onderzijde in het klemprofiel geklikt. Daarnaast worden normaal gesproken de leidingen voor verwarming en koeling in het plenum boven het klimaatplafond aangebracht, maar om de geringe inbouwhoogte te kunnen realiseren, zijn deze verzameld in een verdiepte koof in de gangzone. Het gehele project wordt met de ketensamenwerkers volledig in BIM uitgevoerd. Daarnaast is een goede samenwerking en planning essentieel in dit project, want we hebben te maken met een zeer korte doorlooptijd.

Producten die we gebruiken in dit project zijn:
OxzeRo
Opticlean

De expertises die we inzetten in dit project zijn:
Duurzaamheid
Renovatie
Maatwerk

 

Laatste nieuws

Kennisdeling is vermenigvuldigen

Kennisdeling is vermenigvuldigen

Kennisdeling is vermenigvuldigen! Dat was de insteek van de kennissessie van...

lees verder
Crossover

Crossover

Een prachtige toevoeging aan de lijst van panden op de Amsterdamse Zuidas...

lees verder
Tour d'Inteco - 9 september 2021

Tour d'Inteco - 9 september 2021

Op 9 september 2021 vond de Tour d'Inteco plaats. Hét netwerkevent...

lees verder