NL EN FR DK

Senior Commercieel Manager

Geplaatst: 09 mei 2022
Afdeling: Verkoop en marketing
Over inteco

Inteco maakt klimaatplafonds voor kantoren, maar ook voor terminals en ziekenhuizen in heel Nederland en ook in Europa en soms zelfs daarbuiten. We zijn er trots op dat topspelers zoals Microsoft, AFAS, ASML, Rabobank en Shell op onze kennis en vaardigheid vertrouwen. We ontwerpen, calculeren, modelleren, produceren en monteren onze eigen producten, van A tot Z. Inteco werkt met projectteams die zorgen voor de begeleiding van onze projecten. De klimaatplafonds worden met hoogwaardige productiemiddelen in eigen huis geproduceerd. 

Met bijna 60 collega’s wordt er iedere dag hard gewerkt om onze klanten de ultieme klimaatoplossing te bieden en om klanten volledig te ontzorgen in het ontwerp, de ontwikkeling en montage van het plafond. Dat doen wij met een kantoor en een productieomgeving in Boxtel en een vestiging in Luxemburg.

Werkzaamheden

Als commercieel manager bij Inteco ben je de drijvende kracht achter alles wat met sales te maken heeft. Je bent verantwoordelijk voor onze salesstrategie en het aansturen en begeleiden van de sales-afdeling van onze organisatie in het realiseren van sales doelstellingen. Je legt verantwoording af aan de algemeen directeur.

Je bent een motivator en vervult een actieve rol in de verkoopwerkzaamheden van onze organisatie. Belangrijke taken en verantwoordelijkheden van onze commercieel manager zijn:

 • Strategisch salesplan gericht op verkoopstrategieën, uitbouwen van onze (geografische) markt en product;
 • Scherp op innovatie/productontwikkeling;
 • Onderhouden en uitbouwen van het netwerk;
 • Aansturen team van de afdeling sales, calculatie, marketing en onze buitenlandse agenten (7 personen);
 • Behalen verkoopdoelen, waarbij je nadrukkelijk ook zelf betrokken bent bij offertetrajecten;
 • Structureren en organiseren salesafdeling voor een optimale klantreis;
 • Contact met klanten, direct (installateurs) en indirect (architecten, adviseurs, vastgoedinvesteerders, bouwbedrijven en eindgebruikers);
 • Contact met key accounts, vertalen van behoefte naar product en organisatie.

Je hebt regelmatig overleg met de directie over de te varen koers en realisatie van het (strategische) en daarvan afgeleide afdelingsplannen. Je duikt in potentiële nieuwe klanten en/of leads om deze als vaste klant binnen te halen.

Wie zoeken we?

Als commercieel manager beschik je over sterke management- en leiderschapskwaliteiten en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Tevens beschik je over sterke leidinggevende kwaliteiten en weet je mensen te motiveren en tot betere prestaties aan te zetten.

Daarnaast heb je:

 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift (NL-EN);
 • Affiniteit met onze producten of diensten;
 • Beschikt over een netwerk in de installatie branche;
 • Coachende vaardigheden om een team te kunnen motiveren, je bent een echte teamspeler;
 • Goede verkoopvaardigheden en affiniteit met de laatste trends op het gebied van sales;
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal 10 jaar werkervaring als commercieel manager en het aansturen van een team;
 • Ervaring en affiniteit met de installatie branche;
 • In bezit van rijbewijs B;
 • Bereid om af en toe buiten Nederland te reizen
Wat hebben we te bieden

Met onze arbeidsvoorwaarden waarderen we jouw inzet en betrokkenheid: Om te beginnen een goed salaris en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar komen we vast wel uit. We kennen binnen de huidige CAO (Metalektro) bij een fulltime dienstverband 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen. Gezien de functie krijg je een laptop, telefoon en leaseauto tot je beschikking.

Daarnaast hanteren we flexibele werktijden. We vinden het prettig als je overdag op kantoor bent, maar of je vroeg start of juist wat langer wilt blijven is aan jou. Een optimale balans tussen privétijd en werktijd vinden we belangrijk. We zijn een organisatie die in beweging is en die vooruit wil. In alle opzichten. We hanteren LEAN methodieken en maken VSM modellen. Kijk maar eens op de nieuwspagina van onze website.

Wil je verbeteren? Wij geven je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Cursussen of opleidingen volgen is mogelijk.

En tenslotte bieden we je een leuk team met enthousiaste collega’s. Vriendelijk, gemotiveerd, bereidwillig om je iets uit te leggen, bij elkaar voor de vrijdagmiddagborrel… successen vieren wij samen.

Meer informatie over Inteco en je toekomstige collega’s kun je vinden op inteco.nl. 

Geïnteresseerd?

Wil je werken in dit inspirerende werkveld? En spreekt deze functie bij Inteco je aan? Reageer dan met een CV, een korte motivatie en een mogelijke startdatum via vacature@inteco.nl.
Mocht je een vraag willen stellen over deze vacature dan kun je terecht bij Charlotte van Hemert – van Tol, HR Coördinator, tel: +31(0)6 104 74 389 (werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag).

Wij kijken uit naar je bericht!

Laatste nieuws: Over Inteco