NL EN FR DK

Inteco zoekt een Sales Engineer

Geplaatst:
Afdeling: Sales
Over inteco

Wel eens in een vertrekhal op een vliegveld gestaan en naar boven gekeken? Al eens nagedacht over de inrichting van een ziekenhuiskamer zonder er zelf in te liggen? Wil jij werken aan een product waarmee comfort en een verantwoord energieverbruik samengaan?      

Als het antwoord op één (of meer) van deze vragen ja is dan ben je bij Inteco aan het juiste adres. Inteco maakt klimaatplafonds voor kantoren, vliegvelden, woningen en ziekenhuizen in heel Nederland en Europa. En soms zelfs daarbuiten. We zijn er trots op dat topspelers zoals Microsoft, Rabobank en Shell al meer dan 20 jaar op onze kennis vertrouwen. We ontwerpen, calculeren, modelleren, produceren en monteren onze eigen producten. Van A tot Z. Binnen Inteco werken we met projectteams die zorgen voor de begeleiding van onze projecten. Voor onze afdeling Sales zijn wij op zoek naar een Sales Engineer. 

Werkzaamheden
 • Je beoordeelt ingekomen bestekken en tekeningen; 
 • Je doet voorstellen voor verbeteringen en stelt ramingen op; 
 • Je hebt telefonisch contact met klanten om te overleggen, adviezen en/of referenties op te geven; 
 • Je maakt tekeningen en berekeningen; 
 • Je zorgt er samen met de accountmanager voor dat klantwensen in een offerte worden vertaald; 
 • Je hebt contact met toeleveranciers over prijzen; 
 • Je bent kritisch op jouw eigen werkzaamheden en bent voortdurend op zoek naar verbeteringen in processen binnen het bedrijf.  
Hoe ziet een werkdag eruit?

Bij Inteco beginnen we tussen half 8 en 9 uur. We zitten vlakbij het NS station in Boxtel. Erg handig als je met de trein reist. Na een kop koffie neem je met het salesteam de werkzaamheden voor de komende dagen door. Je start daarna met het maken van een AutoCAD/Revitnieuw te bouwen kantoor voor groot verzekeringskantoor. Je neemt alle leveraspecten zoals armaturen, luchtroosters en noodwegsignalering mee in je tekening. Aan het eind van de ochtend stuur je deze naar de accountmanager en de klant met nog enkele vragen over de uitvoering. Na de lunch met je collega’s of een lekkere wandeling, stort je je in de middag vol overgave op een calculatie van de klimaatplafonds voor de nieuwbouw van een ziekenhuis. Het is een uitdagend gebouw met gangen, wachtkamers, operatiekamers en ziekenzalen. Aan het eind van de middag heb je alles uitgewerkt en prijzen van leveranciers aangevraagd. Dat betekent dat je morgen kunt beginnen aan de opzet van de offerte. Eén van de accountmanagers belt dat het gelukt is om de opdracht binnen te halen voor een groot kantoor in zijn regio. Dat betekent dat je aan de slag kunt met de overdracht van het project naar de afdeling Projectuitvoering. Morgenvroeg bij de Daily Stand ga je samen met je collega’s er tijd voor inplannen. Het laatste half uurtje van je werkdag maak je alvast een notitie op het planbord.

Wie zoeken we?

Je hebt met veel enthousiasme je HBO opleiding werktuigbouwkunde, installatietechniek, of bouwkunde doorlopen en hebt reeds enige jaren relevantie werkervaring opgedaan. Je combineert technisch inzicht met een flinke dosis commercieel gevoel en bent in staat helder te communiceren op verschillende niveaus. Als persoon ben je betrokken, gedreven, flexibel, een teamspeler en bovenal klantgericht. Je bent leergierig en voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen, oplossingen en verbeteringen. Je vindt alles wat met techniek te maken heeft leuk en interessant.

Wat hebben we te bieden

 • Om te beginnen een goed salaris en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar komen we vast wel uit.  
 • We kennen binnen de huidige CAO (Metalektro) bij een fulltime dienstverband 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen.  
 • Daarnaast hanteren we flexibele werktijden. We vinden het prettig als je overdag op kantoor bent, maar of je vroeg start of juist wat langer wilt blijven is aan jou. Een optimale balans tussen privétijd en werktijd vinden we belangrijk.  
 • We zijn een organisatie die in beweging is en die vooruit wil. In alle opzichten. We hanteren LEAN-methodieken, maken VSM-modellen en houden SWAT-middagen. Kijk maar eens op de nieuwspagina van onze website.    
 • Wil je groeien? Wij geven je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Cursussen, congressen en opleidingen volgen is altijd mogelijk.  
 • En tenslotte natuurlijk een leuk team met enthousiaste collega’s. Vriendelijk, motiverend, bereidwillig om je iets uit te leggen, bij elkaar voor de vrijdagmiddagborrel… successen vieren wij samen. 

Meer informatie over Inteco en je toekomstige collega’s kun je vinden op www.inteco.nl. 

Geïnteresseerd?

Wil je werken in dit inspirerende werkveld? 
En spreekt deze functie bij Inteco je aan? Reageer dan met een CV, een korte motivatie en een mogelijke startdatum via vacature@inteco.nl. Mocht je een vraag willen stellen over deze vacature dan kun je terecht bij Charlotte van Hemert +31(0)6 104 743 89. Wij kijken uit naar je bericht! 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Laatste nieuws: Over Inteco