NL EN FR DK

Jos van der Heijden / Autodesk University 2016 / dag 4

BIM 360 Team / Printen, Plotting and Publishing / Advanced Assembly Modeling with Inventor / Design-Bases Collaboration with Inventor Connected Design

Las Vegas USA - dag 4 - donderdag 17 november - Autodesk University

De vierde dag begon met de sessie: The Nuts and Bolts of BIM 360 Team and Collaboration for Revit. BIM 360 Team is HET toegangspunt voor ontwerpers rond het BIM 360 platform. Hierdoor kunnen ontwerp-, engineering- en constructieteams efficiënt samenwerken in één centrale werkplek. Het is veel meer dan een fileviewer en als we echt gaan samenwerken in BIM dan schittert BIM 360 Team in vier belangrijke gebieden: Connect, View, Share en Review.

De volgende sessie gaat over printen, plotten en publish: Are You Plotting and Publishing Yet? Ik had me ingeschreven voor deze sessie om nog wat meer tips & tricks te krijgen omdat we bij Inteco binnenkort nieuwe plot styles aan moeten maken voor onze nieuwe server. Met deze informatie op zak wil ik deze dan optimaal weg kunnen zetten.

De volgende sessie was een Inventor sessie: Beyond Assembly Basics – Advanced Assembly Modeling with Inventor. Eerst werden er wat instellingen besproken m.b.t. het openen en lichter maken van de modellen. Daarna werden de voor- en nadelen besproken m.b.t Top-Bown, Bottom-Up en Middle-Out. Dit zijn bepaalde werkwijzen waarop je de assemblies opbouwt. De Inteco panelen zijn opgebouwd volgens de Top-Down methode. Ook Shrinkwrap werd besproken. Dit is een tool binnen Inventor waarmee je de modellen lichter maakt voor export naar Revit. Alle features die niet nodig zijn of die je niet wil meegeven worden eruit gehaald waardoor het model lichter en simpeler wordt voor export. Vervolgens werd Frame Generator besproken waarmee je snel vanuit een 3d schets profielen plaatst op de lijnen van de schets. In Inventor gebruiken we dat voor het plaatsen van de kanthout-hoeklijn. Als laatste heb je ook de mogelijkheid om je Inventor files te defragmenteren. Dit doe je via de Task Scheduler en ik heb me voorgenomen dit eens uit proberen.

De laatste sessie van deze University was: Design-Based Collaboration with Inventor Connected Design. In deze klas werd een blik op de toekomst van Inventor Connected Design voorbij Inventor 2017 gegeven. Gebruikers die moeten samenwerken en de Inventor ontwerpen delen, zullen zien hoe Connected Desing evolueert naar A360 Team voor het veilig bekijken, markups maken en becommentariëren met niet-Inventor gebruikers. Dit alles ben ik aan het testen in de 2018 Beta versie. Op deze manier kunnen we meepraten over de toekomst van de software die we bij Inteco gaan gebruiken. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter bedienen en onze eigen workflows wellicht verbeteren.

Als afsluiter van de Autodesk University een farewell uurtje met een hapje en een drankje. Hieronder nog een laatste link naar de laatste Closing Keynote van Andre Anagnost.

http://au.autodesk.com/au-online/classes-on-demand/class-catalog/2016/class-detail/22803

Lees hier het verslag van dag 5.

Laatste nieuws

Océ Venlo kiest voor klimaatplafonds

Océ Venlo kiest voor klimaatplafonds

We werken momenteel aan een interessant project! In opdracht van BAM Bouw en...

lees verder
Top weekend voor Coen Vermeltfoort

Top weekend voor Coen Vermeltfoort

Als je bij de kampioen komt werken kun je natuurlijk niet...

lees verder
Lean werken bij Inteco

Lean werken bij Inteco

Inteco traint en ontwikkelt zichzelf al enkele jaren op het gebied van LEAN,...

lees verder