NL EN FR DK

Jos van der Heijden / Autodesk University 2016 / dag 3

Visualization in the Raytracer Renderer (ART) / nieuwe Autodesk producten, innovaties en cloud technologie├źn / DAQRI Smart Helmet

Las Vegas USA - dag 3 - woensdag 16 november - Autodesk University

We starten de dag om 8:00 uur met de sessie: Visualization in the Raytracer Renderer (ART). De Raytracer Renderer (ART) is een snelle fysisch gebaseerde renderer die beschikbaar is voor een aantal Autodesk toepassingen waaronder 3ds Max software, Revit en Inventor. Deze 3ds Max-software gebaseerde sessie is bedoeld om te laten zien hoe je het meeste uit deze spannende nieuwe renderer krijgt. De sessie heeft betrekking hebben op ART renderer workflow, evenals het opzetten van scènes voor maximale snelheid en kwaliteit. Dit geldt ook voor delen van de fysieke materialen, fysieke zon en de hemel, evenals image-based verlichting workflows. Daarnaast laat het zien hoe je composities kunt maken in real-world footage. Deze techniek wil ik bij Inteco gaan toepassen om Real Time renderingen te maken van de typicals van onze plafonds met als doel een beter beeld te kunnen geven aan onze opdrachtgevers en architecten. 

In de volgende Key Note sessie kregen we van Amar Hanspal, Senior Vice President meer informatie over de nieuwe Autodesk producten, platform innovaties en de beste nieuwe cloud-technologieën. Amar werd vergezeld door een groep van gepassioneerde klanten en product experts. We kregen de kans om uit eerste hand een kijkje te nemen in de meest opmerkelijke technologieën die voor ons beschikbaar zijn in de nabije toekomst:

- Rendering technieken en Virtual Reality met 3DS Max en Maya. Scannen vanaf een tablet met Recap 360 Pro en dan de point cloud bewerken op je tablet.
- LIVE Design. Solutions to bring your designs to life. Met een VR bril loop je door je eigen gebouw ontwerp.
- Het 3D moduleren in de cloud met Fusion. De auto hieronder is met Fusion 360 ge-engineerd.
- Autodesk 360 Docs. Hiermee staan alle tekeningen en informatie digitaal in de cloud. Daardoor kun je overal ter wereld en op elk moment bij je gegevens. Situatie’s als het kwijtraken van tekeningen en het niet up-to-date hebben van je gegevens behoren tot het verleden. Autodesk 360 Docs word nog steeds geupdate met nieuwe features.

Daarna heb ik in de Exhibit Hall kennis gemaakt met de DAQRI Smart Helmet. Deze helm is voorzien van een bril waarin je het 3d model kunt projecteren. Je ziet dan de panelen en leidingwerk door de bril. Hierdoor hoef je niet met een Ipad rond te lopen, maar heb je alle gegevens voor je ogen. De bril kun je ook naar boven wegdrukken zodat je vrij zicht hebt. Klik op de volgende link voor meer informatie over de DAQRI Smart Helmet. https://youtu.be/BmqmgsAYJiI

De volgende sessie was een vervolg op de eerdere sessie van vandaag: Transforming Inventor Designs into Professional Renderings with 3ds Max. Er werd uitgelegd hoe je het Inventor model moet voorbereiden om daarna in te laden in 3DS Max voor een real time rendering.

In de avonduren hadden we nog een party op de promenade; lekker eten, drinken en gezelligheid. Morgen de laatste dag van dit leerzame bezoek. Tot morgen!

Lees hier het verslag van dag 4.

 

 

 

.

Laatste nieuws

Twee topspelers bundelen krachten voor een ultieme comfortbeleving

Twee topspelers bundelen krachten voor een ultieme comfortbeleving

Twee topspelers bundelen krachten voor een ultieme...

lees verder
Inteco tekent driejarig Partnership Unica foundation

Inteco tekent driejarig Partnership Unica foundation

Inteco heeft zich voor drie jaar als zilveren partner verbonden aan de Unica...

lees verder
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Deze maand waren studenten op bezoek...

lees verder