NL EN FR DK

Jos van der Heijden / Autodesk University 2016 / dag 2

Sheet Metal in Inventor / Perfecting the System for Revit / nieuwe release van Inventor / Providing Manufacturer-Specific BIM Content for Revit from Inventor

Las Vegas USA - dag 2 - dinsdag 15 november - Autodesk University

De tweede dag van de Autodesk University startte om 8:00 uur met de sessie: Sheet Metal in Inventor: Making Top-down Design with Multiple Rules. In deze sessie werd besproken hoe top-down ontwerp functionaliteit te bereiken met Inventor software Sheet Metal. Multiply Modeling werd voor vele jaren ondersteund in het General Modeling waarbij klanten en interne deskundigen vele goede benaderingen en workflows uitwerkten. Er werd nu geadviseerd gebruik te maken van de nieuwe top-down Sheet Metal design ongeacht of je begint met een surface body of sketch skeleton of werkt met lokale parameters of geïmporteerde externe parameters. Deze werkwijze gebruiken we bij Inteco ook om de Vivesco’s inductie-units op te bouwen in 3D.

De tweede sessie wordt gegeven door Autodesk CEO Carl Bass en CTO Jeff Kowalski en vormde de officiële kick off van Autodesk University in 2016. Leuk detail om te vermelden is dat er maar liefst 10.000 bezoekers van over de hele wereld bij elkaar zaten. De twee heren spraken over de trends en technologieën waarvan ze denken dat het grote impact heeft op het werk dat we doen. Daarnaast deelden ze met ons inspirerende kennis die opgedaan is door Autodesk klanten vanuit de gehele wereld.

Ze spraken over:
Het laten optimaliseren van je model door de computer;
Modellen en gebouwen bekijken door een Virtual Reality bril;
Het 3D printen door robots;
De mensen doen het werk en gebruiken daarvoor de technieken;
Zorg dat je niet stil komt te staan maar blijf je updaten met de technieken die voor handen zijn en nog komen gaan in de toekomst;
De uitdagingen voor de toekomst;
Wat enkele jaren nog niet kon, maar nu wel wordt gerealiseerd;
De zelfrijdende auto;
In teams de toekomst bepalen en bedenken en vervolgens een programma beter maken.

Na de lunch was het tijd voor Revit: Perfecting the System for Revit. Revit software systemen helpen ons om de MEP (mechanisch, elektrisch, en sanitair) ontwerpen op verschillende manieren te definiëren, maar het belangrijkste doel is om de relaties tussen systeem apparatuur, zoals lucht terminals aan luchtbehandelingskasten of een lamp op een bedieningspaneel, te begrijpen. Er werden uitgebreide stappen uitgelegd voor het besturen van project systeeminstellingen met inbegrip van mechanische en elektrische systeem project instellingen. Zelf kon je ter plaatse meedoen op een desktop die ter beschikking stond. We kregen uitleg over het maken van de target en de source relatie tussen apparaten zonder routing van een buis, pijp, of draad. Daarnaast bespraken we hoe de kwaliteit van de bouw documenten verbeterd kan worden door in te spelen op systeem gebaseerde functies.

In de volgende gesloten sessie mocht ik mee praten over nieuwe functies in de nieuwe release van Inventor. Uiteraard mag ik er niets over schrijven in het openbaar, maar het was een interactieve sessie waar we discussieerden over de nieuwe functies en konden we onze mening en ideeën kenbaar maken. Vervolgens mocht ik voor $15.600 geld uitgeven aan de functies die ik zinvol vind om in een volgende release toe te voegen. Leuk om mee te mogen praten over de toekomst van de software!

De laatste sessie: Providing Manufacturer-Specific BIM Content for Revit from Inventor. Inventor software biedt de fabrikant van bouwproducten een simplification tool en BIM authorising om configureerbare modellen te maken. Dit terwijl de Configurator 360 software deze modellen host op een eigen website waarop aannemers deze kunnen bekijken, specificeren en de BIM content kunnen downloaden. Dit is een one way going van Inventor naar Revit. Als er wijzigingen zijn dient het Inventor model opnieuw gepublished te worden.

Er werd gesproken over mijn voorstel om van Revit naar Inventor te gaan en weer terug zodat de Revit families geupdate worden. Voor deze workflow heb ik stemmen nodig. Hoe meer stemmen des te eerder zal de workflow in behandeling wordt genomen. Als je een Autodesk Account hebt kun je inloggen en naar de link gaan. Heb je geen Autodesk Account kun je deze gratis aanmaken. Klik op onderstaande afbeelding om te stemmen. Bedankt alvast!

 

 

 


Als afsluiter ben ik naar de Exhibit Hall gegaan. Een beurs voor Cad gerelateerde producten. Hier staat ook Cad & Company om Collaborea te promoten. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie over Collaborea. Tot morgen!

Lees hier het verslag van dag 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Laatste nieuws

Océ Venlo kiest voor klimaatplafonds

Océ Venlo kiest voor klimaatplafonds

We werken momenteel aan een interessant project! In opdracht van BAM Bouw en...

lees verder
Top weekend voor Coen Vermeltfoort

Top weekend voor Coen Vermeltfoort

Als je bij de kampioen komt werken kun je natuurlijk niet...

lees verder
Lean werken bij Inteco

Lean werken bij Inteco

Inteco traint en ontwikkelt zichzelf al enkele jaren op het gebied van LEAN,...

lees verder