NL EN FR DK

Jos van der Heijden / Autodesk University 2016 / dag 1

Ontdekken / Autodesk 360 Docs / Inventor Development Team

Las Vegas USA - dag 1 - maandag 14 november - Autodesk University

We begonnen de dag met een ontbijtje bij...Starbucks. Uiteraard. Vervolgens op weg naar het Congres Center. Ik had enkele sessies in mijn favorieten staan, maar deze heb ik niet kunnen reserveren en daardoor ook niet kunnen bijwonen. Als alternatief heb ik de plattegrond van het Congres Center onder de loep genomen en de locaties bezocht van de sessies die ik de komende dagen ga bezoeken.

In de loop van de dag werden er via Cad & Company nog sessies ingelast die ik kon bijwonen. Als eerste sessie stond gepland de Autodesk 360 Docs. Dit is een tekeningen beheersysteem in de Cloud. Met dit systeem kun je overal en altijd bij de laatste tekeningen, acces rules per gebruiker aanmaken en versies beheren. Vanuit de bouw kunnen er aantekeningen worden geplaatst met foto’s op zowel 2D tekeningen als 3D modellen. Ook deze documenten kunnen worden geüpload en beheerd. Daarnaast beschikt het systeem ook over nieuwe tools zoals het controleren van verschillen in twee versies met een slider en het clashen van 3D modellen.

Vervolgens had ik een ingelaste sessie samen met Cad & Company met twee managers van het Inventor Development team. Zij zijn bezig om Inventor Part modellen om te zetten naar Revit families en/of Revit IFC. Er dient voornamelijk meer informatie mee te gaan met de export van Inventor naar Revit. Ik mocht mijn verhaal doen en uitleggen hoe de workflow bij Inteco eruit ziet.

Onze workflow werkt andersom omdat wij de indeling van onze plafonds met Families in Revit doen, zou het eigenlijk voor ons andersom moeten gaan. De informatie van het plafond, en de families individueel, zou namelijk vanuit Revit naar Inventor moeten gaan. Een knop die de parameters en belangrijke informatie van de Revit Families doorsluist naar de Inventor modellen in de Vault. Hierdoor kan de productie, zonder tussenkomst van het manueel invullen van parameters in de Inventor modellen, aangestuurd worden. Het Inventor Development team heeft notities gemaakt en leggen het voor aan Autodesk.

Daarna nog een welkomstsessie voor personen die, net zoals ik, voor het eerst op Autodesk University zijn. We kregen enkele tips en hadden wat vraagstellingen over het samenwerken binnen een organisatie of project. Hoe kun je kennis en informatie delen met elkaar en een goede workflow creëren? Als afsluiter van deze eerste dag een welkomstreceptie met een drankje en hapje. Al met al een interessante dag. Wordt vervolgd. Tot morgen!

Ga naar het verslag van dag 2.

Laatste nieuws

'Een oase midden in het ziekenhuis'

'Een oase midden in het ziekenhuis'

Ieder jaar steunen we binnen een Inteco een aantal goede doelen. We laten...

lees verder
Nieuw - Het MecuRo klimaatplafond

Nieuw - Het MecuRo klimaatplafond

Onze R&D collega's, Jack Holthuizen en Harro Scholten, hebben de...

lees verder
Wat is het verschil tussen vollast en deellast?

Wat is het verschil tussen vollast en deellast?

Een belangrijk onderdeel bij de aanvraag voor een klimaatplafond is de...

lees verder