NL EN FR DK

Artikelen

Een klantvraag in beeld

In deze rubriek gaan we dieper in op de materie rondom een klantvraag. Het Inteco team bezit veel inhoudelijke kennis binnen het vakgebied en deze willen we graag met u delen.

Hoe kunt u een ruimte akoestisch optimaliseren?

Als u werkt in een kantooromgeving dan wilt u graag goed gehoord worden, maar aan de andere kant ook niet overspoeld worden met een kakofonie aan geluid; een inderlijke galm, holle klank, rumoerigheid en geen privacy omdat iedereen met u mee kan luisteren. Bij Inteco kijken we bij het ontwerpen van klimaatplafonds, naast verwarmings- en/of koelcapaciteit, ook altijd naar de akoestiek in de ruimte. In dit artikel geven we u uitleg over de verschillende manieren om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

lees meer over akoestische optimalisatie

Zuurstofdiffusie dichtheid - wat is het en waar moet u op letten?

Zuurstof is een van de belangrijkste elementen die wij kennen; het is nodig voor ons voortbestaan. Het is echter niet altijd wenselijk op iedere plek aangezien het ook allerhande vormen van corrosie (o.a. roest) kan veroorzaken. Roest en residu in een watervoerend systeem kunnen de afsluiters en leidingen van het (klimaat)systeem vervuilen en uiteindelijk zelfs verstoppen. Zuurstofdiffusie dichtheid is hier het sleutelwoord. In dit artikel leggen we uit wat het is en hoe u kunt beoordelen of een systeem een goede zuurstofdiffusie dichtheid heeft zodat u lang kunt genieten van het comfort van uw klimaatplafond.

lees meer over zuurstofdiffusie dichtheid

Waar moet de waterkwaliteit van een klimaatplafond aan voldoen?

Een vraag die Inteco veelvuldig gesteld wordt is: “Aan welke kwaliteit moet het water voldoen waarmee het klimaatplafond wordt gevuld?” Het antwoord daarop is eigenlijk heel eenvoudig: “Gewoon drinkwater is prima!" Toch zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. Het is namelijk belangrijk om het gehele watercircuit te bekijken. Toepassing van verkeerde materialen in relatie tot de gekozen registers kan namelijk leiden tot vastzittende regelkleppen, verstopping of zelfs lekkage van het systeem.

lees hier hoe u schadelijke gevolgen aan het watercircuit kunt voorkomen.

Een optimaal binnenklimaat; Rendement voor alle partijen

Een goed binnenklimaat op kantoren draagt bewezen bij aan de verbetering van de productiviteit, verlaging van het ziekteverzuim en bevordert bovendien de werksfeer binnen bedrijven. Aspecten die van toepassing zijn bij een goed binnenklimaat zijn onder andere de individueel instelbare ruimtetemperatuur, lage luchtsnelheden, voldoende ventilatielucht, een goed verlichte werkplek en een goede akoestiek in de ruimte. Kortom: voordelen op financieel niveau en op gebruikersniveau. Wilt u weten hoe u het optimale binnenklimaat creëert? U leest het hier.

Lees hier hoe u een optimaal binnenklimaat kunt creëren